WIE IS SENYOGA?

Hey wat leuk dat je deze website gevonden hebt!Je bent waarschijnlijk op zoek naar yoga, en naar wie Sen Yoga nu eigenlijk is.

Sen Yoga is gestart op 1 oktober 2014. De achterliggende gedachte achter de naam Sen Yoga is een samenstelling van S(amenta)en Yoga.

Wij stellen ons graag aan je voor;

Hoi, ik ben Samenta Scheepens en eigenaresse & yoga docente bij Sen Yoga. Mijn grote passie is het geven van yoga lessen. Vanaf 1995, tot een paar jaar geleden was dat wel anders…… Tot 2012 ben ik met veel plezier financieel adviseur geweest. Maar steeds weer, kreeg ik ‘kriebels in mijn buik’ van het denken aan lesgeven in yoga. Maar….. daar had ik de benodigde opleidingen niet voor gevolgd. Op een dag, werd ik ’s morgens wakker, en heb ik besloten mijn baan als financieel adviseur op te gaan zeggen. En zo ging het….En waarom? Omat ik vond dat ik niet eerlijk was…niet naar mezelf, naar mijn werkgever, partner, kinderen. Ik vond het werk leuk, het ging goed, maar ik haalde er niet genoeg voldoening uit. Ik geloof er in, dat iedereen een passie heeft. Iets waar jij gelukkig van wordt. En bij mij is dat yoga. Dus uiteindelijk ben ik mezelf gaan omscholen, heb ik heel veel geleerd, en ben ik lessen gaan geven en daaruit is Sen Yoga ontstaan. Een yoga school waar ik heel erg trots op ben.

Inmiddels ben ik in het bezit van de diploma’s zwangerschapsyoga, kinderyoga (is tevens een basis opleiding hatha yoga) carryoga, yoga voor kinderen met bijzondere aandacht, Yoga nidra & restorative Yoga en ik heb de opleiding anatomie & fysiologie met yoga afgerond. Naast deze diploma’s volg ik met regelmaat workshops, en lessen elders, om mijn eigen lessen & kennis steeds meer te kunnen uitbreiden. Ik kan nu zeggen dat ik uiteindelijk van mijn passie mijn beroep heb gemaakt! En dat is de beste keuze ooit!

Verder woon ik samen met man, 2 jongens en 3 katten in Maassluis. Ik ben (naast yoga) gek op sporten. En volg eigenlijk van allerlei lessen in de sportschool. In mijn lessen vind ik het belangrijk, dat je altijd, na welke les dan ook, heerlijk ontspannen naar huis gaat. Dat er alle tijd is voor jezelf, want dat is iets wat we vaak te weinig hebben. Ik zie je graag in de lessen!

Groetjes van Samenta

—————————————————————————————————————————————–

Hallo, graag stel ik me aan jullie voor, ik ben Anouschik en verzorg elke woensdag avond de Ashtanga yoga lessen bij Sen Yoga.

Ik ben 23 jaar geleden met yoga in aanraking gekomen in India. Ik was toen 27 jaar en maakte een lange wereldreis en ben een tijdje neergestreken in Goa een staat in India. Ik ging eigenlijk puur uit verveling maar iets zoeken om me mee bezig te houden overdag. Overal waren yoga schooltjes en zo ben ik verschillende soorten yoga gaan proberen. Toen mijn reis zich vervolgde naar Thailand stond ik elke ochtend voor mijn hutje een aantal yoga oefeningen te doen.

Uiteindelijk vond ik het zo leuk dat ik,  jaren later, zelf de opleiding ben gaan doen. De AYA Ashtanga Yoga Opleiding. Deze is opgericht samen met Manju Pattabhi Jois. De opleiding voldoet aan de standaarden van de Yoga Alliance RYT-200. Ik ben cum-laude geslaagd! Ik ben afgelopen jaar terug geweest naar India om daar mijn yoga te doen en heb dicht bij de bron nieuwe ervaringen opgedaan op gebied van Yoga, pranayama en meditatie.

Voor mij is yoga iets waar ik zoveel voldoening uithaal. Ik krijg er energie van en ik voel me sterker verbonden met mijn lichaam en geest. Ik ben allang niet meer zo lenig als toen ik zo jong was maar fysiek wel sterker. Mijn lichaam heeft ook beperkingen en het is de kunst om daar vrede mee te krijgen. Yoga is als het leven voor mij, niet altijd makkelijk en niet vanzelfsprekend maar wel in beweging, een voortdurend proces. waarin je steeds opnieuw kan beginnen met de ademhaling als levensbron. Yoga is a practice not a preformance.

Verder ben ik moeder van 2 tieners en ik ben getrouwd. Hou ik van zwemmen, fitness & bodypump. Ik werk als ambulant begeleidster (maatschappelijk werkster) in Rotterdam en help mensen die ondersteuning nodig hebben bij allerlei zaken in hun leven wat ze niet zelfstandig lukt. Daar heb ik geleerd om goed naar mensen te kijken en te luisteren.

Het belangrijkste is om er plezier in te houden, Dat staat voor mij voorop en dat zullen jullie ook gaan merken in mijn lessen.

Groetjes van Anouschik