TRE

TRE, wat is dat nu precies?

TRE is een methode die je helpt om diepliggende spierspanning, veroorzaakt door inspanning, stress of trauma, los te laten.

Dat is het uitgelegd in 1 zin. Maar wat is TRE een prachtige manier om jezelf aan te leren. Je kunt door middel van het veilig opwekken van een trilling in je lijf, zelf spanning lekker loslaten.

Ik denk dat we allemaal wel eens meegemaakt hebben, dat je lichaam ging trillen, na een hevige inspanning, of na een stress reactie. En eigenlijk willen we vaak dat dat trillen maar zo snel mogelijk stopt. Maar je lijf doet dat niet voor niets, en echt met een reden. Door het trillen laat je lichaam stress en spanning los, en kan je zenuwstelsel weer rustig worden en herstellen.

Reineke weet hier alles van. En leert jou in deze les hoe je dit precies doet. Omdat we graag willen dat er in deze les alle tijd & aandacht is voor jou, hebben we er voor gekozen om de groep heel klein te houden. Het maximaal aantal deelnemers is dan ook 8.

Hoe ziet deze les eruit?

Reineke geeft deze les, en begint met een serie voorbereidende oefeningen, daarna volgt het opwekken van het trillen in je lichaam. Dit kan een aantal keren herhaald worden, wanneer je dat prettig vindt. Natuurlijk is er alle begeleiding die je nodig hebt. Daarna volgt een korte thee pauze en zal de les eindigen met een heerlijke Yoga Nidra.

Nog even wat meer over de achtergrond info over Reineke, zij is yoga docente & afgestudeerd psychologe, en gespecialiseerd in stress-, burnout- en trauma behandeling. 

Deze les is voor iedereen geschikt en heel fijn. Je kan namelijk met een lichaamseigen mechanisme spanning in je lijf kwijt. En dat is fijn wanneer je merkt dat je het bijvoorbeeld druk hebt thuis met je gezin, of op werk. Maar ook als je last hebt van een trauma uit het verleden, wanneer je burn-out klachten hebt, of overspannen bent. Of gewoon omdat je het heerlijk vindt, om je zelf een manier aan te leren, jezelf te ontdoen van spanningen.

Er staat op dit moment nog geen nieuwe les op het rooster, maar laat het ons weten, wanneer je belangstelling hebt voor deze les. Dit kun je doen, door een mail te sturen aan; info@senyoga.nl of een appje aan 06 42574785