Samenta Scheepens

Sen Yoga is gestart op 1 oktober 2014. De achterliggende gedachte achter de naam Sen Yoga is een samenstelling van S(amenta)en Yoga.

Hoi, ik ben Samenta Scheepens en eigenaresse & yoga docente bij Sen Yoga. Mijn grote passie is het geven van yoga lessen. Vanaf 1995, tot een paar jaar geleden was dat wel anders…… Tot 2012 ben ik met veel plezier financieel adviseur geweest. Maar steeds weer, kreeg ik ‘kriebels in mijn buik’ van het denken aan lesgeven in yoga. Maar….. daar had ik de benodigde opleidingen niet voor gevolgd. Op een dag, werd ik ’s morgens wakker, en heb ik besloten mijn baan als financieel adviseur op te gaan zeggen. En zo ging het….En waarom? Omat ik vond dat ik niet eerlijk was…niet naar mezelf, naar mijn werkgever, partner, kinderen. Ik vond het werk leuk, het ging goed, maar ik haalde er niet genoeg voldoening uit. Ik geloof er in, dat iedereen een passie heeft. Iets waar jij gelukkig van wordt. En bij mij is dat yoga. Dus uiteindelijk ben ik mezelf gaan omscholen, heb ik heel veel geleerd, en ben ik lessen gaan geven en daaruit is Sen Yoga ontstaan. Een yoga school waar ik heel erg trots op ben.

Inmiddels ben ik in het bezit van de diploma’s zwangerschapsyoga, kinderyoga (is tevens een basis opleiding hatha yoga) carryoga, yoga voor kinderen met bijzondere aandacht, Yoga nidra & restorative Yoga en ik heb de opleiding anatomie & fysiologie met yoga afgerond. Naast deze diploma’s volg ik met regelmaat workshops, en lessen elders, om mijn eigen lessen & kennis steeds meer te kunnen uitbreiden. Ik kan nu zeggen dat ik uiteindelijk van mijn passie mijn beroep heb gemaakt! En dat is de beste keuze ooit!

Verder woon ik samen met man, 2 jongens en 3 katten in Maassluis. Ik ben (naast yoga) gek op sporten. En volg eigenlijk van allerlei lessen in de sportschool. In mijn lessen vind ik het belangrijk, dat je altijd, na welke les dan ook, heerlijk ontspannen naar huis gaat. Dat er alle tijd is voor jezelf, want dat is iets wat we vaak te weinig hebben. Ik zie je graag in de lessen!

Groetjes van Samenta