Yin Yoga is een heerlijke ontspannen vorm van Yoga.

[maxbutton id=”1″ ]

Jouw lichaam voelen & spanning loslaten
Bij deze vorm van yoga, worden de oefeningen wat langer vast gehouden, zodat er alle tijd is om jouw lichaam te voelen, en je echt helemaal diep kunt ontspannen in de houding.
Doordat je langer in een houding blijft, heeft deze vorm een positieve uitwerking op de pezen, het bindweefsel & de gewrichten in jouw lichaam.
Waar het vooral omgaat bij Yin Yoga, is het zoveel mogelijk loslaten van je spieren, zodat je ook echt kunt verdiepen, en uiteindelijk een hele diepe & fijne ontspanning ervaart, in je lijf, maar ook in het denken, in je hoofd.

Wat verder nog belangrijk is….
In deze yin les, wordt gebruik gemaakt van allerlei hulpmiddelen, om de houdingen die je doet, zo veel mogelijk vanuit ontspanning te kunen aannemen. Denk hierbij aan, het gebruiken van kleedjes, kussens, een bolster of yoga blok. Deze spullen zijn aanwezig en mag je vrij gebruiken. Mocht je eigen spullen hebben, mag je deze altijd meenemen naar de les.

Het is fijn als je het warm hebt & houdt, tijdens de les. Dus neem warme sokken mee, een extra vestje of trui .

Voor wie is Yin Yoga geschikt?
Eigenlijk is deze les voor iedereen fijn. Echt…. het voelt als een kadootje voor je zelf. Zeker als je last hebt van overprikkeling, als je gespannen bent, te weinig tijd voor jezelf neemt. En ook voor mensen met burn-out klachten, kan deze Yin Yoga les heel fijn zijn en je leren om weer goed te ontspannen, en in contact te komen met je zelf.

♥ Rust
♥ Super ontspanning
♥ Overgave
♥ Ademen
♥ Helend